Снимки, Личен архив, Галерия Тереза ЗиковскаДнес, 27 юни, понеделник, от 18

...
Снимки, Личен архив, Галерия Тереза ЗиковскаДнес, 27 юни, понеделник, от 18
Коментари Харесай

Артистичната керамика представя Георги Миленов в галерия Тереза Зиковска във Варна

Снимки, Личен списък, Галерия " Тереза Зиковска "

Днес, 27 юни, понеделник, от 18 часа, можете да се срещнете с създателя на неповторими произведения Георги Миленов в изложба " Тереза Зиковска ".

Георги Миленов е приключил Керамика първо в междинното учебно заведение в родния Троян, а след това - и в Националната художествена академия, в класа на проф. Красимир Джидров. От 2007 година има майсторско ателие в Троян. Участвал е в пленери и групови изложения в страната и чужбина. Негови произведения са показвани и в независима изложения в Троян, Добрич, Пловдив, София.

Творчеството на Георги Миленов е изключително неповторимо в представянето на артистичната керамика в една съвременна визия, при която типичен практики се съчетават с прецизни технологии и модерно креативно решение. Този метод на съвместяване на разнообразни изразни средства в един повсеместен артикул въз основата на керамиката е новаторски за България.

Това, което кара Георги Миленов да твори и възбужда интереса, е методът на опознаване и другарство сред фена и творбата. Водовъртеж от усеща и страсти, в които човек попада, взирайки се в точка от пространството. Разгадавайки пъзела от форми, размери и разнообразни изразни средства, той като че ли изпада в бездънен размисъл от досегът с неговото изкуство.

Именно това надълбоко персонално, интимно прекарване доставя извънредно наслаждение и ни кара да се усещаме еднообразно съпричастни като фенове.

„ Като дете обичах да вървя по музеите, където с часове преглеждах проаисторическите Венери и рисуваната гръцка керамика. От тях усещах някаква магия и ентусиазъм, бяха по-интересни от детските приказки и анимационни филми. По-късно имах опцията да се докосна до глината и това допиране ми носи страст до през днешния ден.

Обичам целият развой на работа, като се стартира от материала, който минава през ръцете ми, огъня и най-после стигне до постамента. По време на работа диря формата, размера и най-после милиметъра на извивките, до оня миг в който окото и съзнанието, одобряват работата умерено и градивно ", споделя създателят в уеб страницата



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР